top of page
hjem siden

Fotograf: Christel Bachmann Barbo

Om Anne

Stavangerartisten Anne har komponert sanger og vært opptatt av musikk og harmonier så lenge hun kan huske, og hun har et hundretalls sanger liggende i utslitte skrivebøker. (Disse fungerer som dagbøker med melodi på). Noen er fra tiden som postpunk med svart hår og blålilla lebestift, noen fra tiden hun sang med Søstrene Furubotn, noen fra tiden hun spillte bassgitar i jenteband og noen fra helt andre tider.

Anne skriver om følelser og opplevelser som alle kan kjenne seg igjen i. Hun er kjent for å  mestre balansegangen mellom det lekne og alvorlige med sine finurlige betraktninger på menneskelige relasjoner.

Rytmer, lyder og melodier, er noe Anne er glad i å eksperimentere med. Musikken har et lekent utrykk, og inspirasjonen henter hun ifra ulike artister og band som tunge Joy Division, melodiøse the Cure, drivende Jonny Cash og lyriske Erik Bye for å nevne noen. Musikken hennes er variert og minimalistisk, og kontrasten mellom f.eks tunge bassriff, lette rytmer, sint orgel og myk vokal skaper hun et særegent utrykk.

Når hun ble mamma, ble hun inspirert av barna sine og familielivet til å skrive sanger, og plutselig passet det å synge disse for barn og foreldre, der musikken traff på flere plan. Anne ga ut to familiealbum BESTEMME SELV (2013) og HUSKE DU, MAMMA?(2015) som begge fikk gode kritikker. Hun har også gitt ut flere singler, bla a. TIVOLI som ble ukens singel og fikk terningkast fem i Aftenbladet. Begge hennes familiealbum ligger på spilleliste i NRK super radio og er blitt daglig spillt siden 2013.

 

Flere låter er gitt ut siden 2020: MIN DRØM, TA SJANSEN FØR DU DØR og EP´en SOLE MEG. Disse er rettet mer mot et voksent publikum, men er fortsatt lekne i både tekst, melodi og arrangering.  Alle låtene til Anne er spillt inn i Stella Polaris Studio i London. Produsent Øyvind Aamli (The Voice UK, Tom Jones, Kylie Minouge).

Anne spiller konserter for store og små; Tungeneskonserten sammen med Stein Torleif Bjella og Tønes, Stavanger konserthus og Statoilkonserten, der hun fikk med seg 8000 til å nyse og synge med. Store og små arrangement, noen ganger alene med gitar andre ganger med ulike musikere. Hun har også lang erfaring med å jobbe med barn og musikk, både som musikkpedagog i barnehager og skoler, og som dirigent i barnekor både i Norge og London.

På denne siden kan du klikke deg litt rundt for å bli bedre kjent med og musikken hennes, og ta gjerne kontakt om du ønsker hun skal opptre, eller vil kjøpe CD, eller om det er andre ting hun hjelpe med.

Følg og lik på Facebook :-)


 

bottom of page